Pudingli İrmikli Lokum

'Tarifler' forumunda pembepanter tarafından 28 Eylül 2017 tarihinde açılan konu

  1. pembepanter

    pembepanter Member

    Pudingli İrmikli Lokum Tarifi İçin Malzemeler
    • 3 su bardağı süt
    • 1 paket çilekli puding ( 3. 5 su bardağı sütle pişen )
    • 7 yemek kaşığı irmik
    • 7 yemek kaşığı toz şeker
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 paket vanilya
    Üzeri için ;

    • Hindistan cevizi
    Pudingli İrmikli Lokum Tarifi Yapılışı
    Doğum günleri için şip şak hazır bingo bir tarifim var.

    Ama o kadar lezzetli ki devamlı yapıp yemek isteyeceksiniz ve çocuklarınız tadına bayılacak.

    Mis gibi kokusu ile tek lokmalık yumuşacık bir lokum.

    Süt tencereye alınır,üzerine irmik,şeker ve toz halinde puding konulur kısık ateşte karıştırarak pişirilir.İyice koyulaşıp kaynayınca ocaktan alınır.

    Tereyağ ve vanilya ilave edilir tekrar karıştırılıp soğumaya bırakılır.

    [​IMG]Kıvamı yuvarlanacak şekilde katı değilse buzdolabında 1-2 saat bekletin.

    Avuç içi suyla hafif ıslatılarak soğuyan tatlıdan küçük parçalar kopartılıp küçük toplar yapılır.

    Hazırlanan toplar hindistan cevizine bulanır.

    Buzdolabında 1-2 saat dinlendirilip servis yapılır.
     

Bu Sayfayı Paylaş