Pudingli İrmikli Lokum

pembepanter

Yeni Üye
Katılım
27 Eylül 2017
Mesajlar
315
Yaş
25
Konum
Bursa
Pudingli İrmikli Lokum Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket çilekli puding ( 3. 5 su bardağı sütle pişen )
  • 7 yemek kaşığı irmik
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
Üzeri için ;

  • Hindistan cevizi
Pudingli İrmikli Lokum Tarifi Yapılışı
Doğum günleri için şip şak hazır bingo bir tarifim var.

Ama o kadar lezzetli ki devamlı yapıp yemek isteyeceksiniz ve çocuklarınız tadına bayılacak.

Mis gibi kokusu ile tek lokmalık yumuşacık bir lokum.

Süt tencereye alınır,üzerine irmik,şeker ve toz halinde puding konulur kısık ateşte karıştırarak pişirilir.İyice koyulaşıp kaynayınca ocaktan alınır.

Tereyağ ve vanilya ilave edilir tekrar karıştırılıp soğumaya bırakılır.

Kıvamı yuvarlanacak şekilde katı değilse buzdolabında 1-2 saat bekletin.

Avuç içi suyla hafif ıslatılarak soğuyan tatlıdan küçük parçalar kopartılıp küçük toplar yapılır.

Hazırlanan toplar hindistan cevizine bulanır.

Buzdolabında 1-2 saat dinlendirilip servis yapılır.
 
Üst